Alla inlägg under maj 2008

Av Linda - 22 maj 2008 07:08


GOD MORGON ALLA!!!

Solen lyser från en klarblå himmel Göteborg idag och det är vindstilla...ser lovande ut!

HÄR KOMMER EN RESUME FRÅN IGÅR KVÄLL!!!

Jag gick ner till klubben vid 17-snåret...carmen fick race av sig lite.Gittan kom strax efter..vi fikade.Sedan började jag bulla upp fika bröd odyl till kvällen.

Det blev en härlig uppsamling fölk och fä som kom.Vi startade med småtassarna,sedan agility .Efter det fick träningsguppen i lydnad tisdag f.m ett diplom och sedan kom resultatet från i söndags.Vi var 2st i lydnadklass 3 med halv poängs skillnad.Jag var dunder säker på att min klubbkompis tagit det dels hade de bara en nolla (jag 2 st) + hade de gick så fint FF....man där fick jag vääääärldens längsta pinoccio näsa och längsta haka *S*.JAG hade vunnit...fattar inte ännu!.Nu har placeringen ingen betydelse..visst det är roligt att vinna,men det är poängen som man kämpar att få upp,så man blir uppflyttad....det är min drivkraft och mål inför nästa termin...inga nollor på mitt protokoll...sedan får vi se hur långt det håller *S*.I rally-lydnaden blev vi 2:a..mycket skoj oxå....4 poäng sämre än träningstävlingen,men alla hade sämre resultat pga nerver,fast det var martina & jag i toppen och eva-lena blev tre...konstigt vi var tre *L*.

Mina poäng i Lydnadsklass 3

Platsliggning                  10 = 20
Sittande i grupp             10 = 20
Fritt Följ                        7,5= 30
Sittande under gång       8  = 24
Inkallning m.stå & Ligg   6,5= 26
Rutan                            0  = 0
Apportering och hopp     8,5 = 25,5
Apportering med metall   9 = 18
Vittring                          0  = 0
Fjärrdirigering                 9 = 36


SUMMA:         199,5......

För uppflyttning behövs 255p


I rally-lydnaden startar man på 100 poäng och efter fel så dras det av ....70p är man uppflyttad...vi hade 76p...PHUU!

Idag skall jag promenera i det härliga solskenet och njuta in friden...skönt!




FOTO">


**************************************************
*


KL 11,10

Tjoflöjt! Det blev en underbar och fridfull promenix i skogen.Jag hade lite fika med mig och vatten till carmen.Vi satt och fikade runt en grillstad...alldeles tyst och fridfullt...bara fågelkvitter...GUD VAD GÖTT!!...efter all jäkt och ståhej....det är kul men ibland är naturens tystnad såååå fridfull och ger mig lugnet tillbaka efter haft mycket i huvudet.Vi var ute i 2 timmar.Väl hemma,så gav jag Carmen mat,sedan gick jag för att inhandla en ampel med hängpetunia till mamma som morsdags present...hinner inte någon annan dag.Jag visste att hon var i tvättstugan,så jag smög upp och hängde den på balkongen....ringde henne på mobilen för att tala om att hon skulle gå ut på balkongen.Hon ringde mig sedan och var sååååå jätteglad...så vacker den är!Nu blir det lite vila.Ha det!

**************************************************
***


Kl 14,40

Har varit ute en vända med Carmen.Jag kände plötsligt att jag blev sååå sugen på grillade revben,så det och potatisgratäng skall jag smaska i mig nu och lite 3smakig glass med chokladsås som efterrätt.......Gud vad jag festar gött!Ha det!







Ha en fin dag,kram!


 

Av Linda - 21 maj 2008 06:52


GOD MORGON ALLA!!!!


Mulet,vindstilla och regn i Götet,fast de har lovat sol, så vi får hoppas det spricker upp.Ikväll skall vi ha pris/diplomutdelning på klubben...det är sååå sköj...det roligaste...alla är avslappnade och förväntansfulla.











Mamma skall på PRO:s jublemsfest ikväll..kul för henne.

Idag skall jag försöka promenera lite...hoppas det inte regnar för....j****vligt bara,men jag känner att Carmen behöver röra på sig lite efter 2 dagar i passivitet.Kroppen hade gillat lugna puckar,men jag får vila senare.Skall även till affären i eftermiddag och posta mina räkningar oxå..skönt att få det gjort.


Detta hände inte så långt i från oss igår!!!

BRAND I KÄRRA>











Middag idag: pastaskruvar/broccoli/köttbullegratäng med rostbiff och grönsallad.

**************************************************
******************************

KL 11,00

Det blev en liten promenix ihop med Nilla.Vi slank in till klubben där gittan och lillemor hade kaffepannan på..gött!Efter det hade lillemor & jag sällskap hem.Jag gav Carmen mat ,sedan till affären för att inhandla lite.Nu håller jag på att tillaga middagen.Ha det gött!



Gratängen!!!





Ha en bra dag,kram!



Av Linda - 20 maj 2008 06:45


GOD MORGON ALLA!!!

Råkall morgon,men plusgrader...fast det kändes ej..burr! Molningt,men det verkar dra bort och släppa in lite solstrålar.Själv mår jag inte bra idag....har en sådan jävla värk om jag nu får svära och så in i norden trött...så idag måste jag vila...slappa.Skall ner till klubben och lämna en kasse med gött kaffebröd på morgonen,så då får carmen springa av sig där.Det blir en snabbis till Angered oxå....måste bara ha makrill..den är fin nu.Jag skulle ha städat men skjuter fram det...klarar inte av det...kroppen säger STOPP....tar det på lördag...passar bra!


Det skall var lika mellan könen *ASG*!

*********************************************


Kl 11,30

Hemma igen efter att inköpt fesk i Angered.Det skall bli sååååå gött! Stekt pannerad makrill med dill,kokt potatis,stuvad bladspenat och lingon naturligtvis.....mums!

Gittan & jag hade trevlig fika stund på klubben i solen....nilla tittade in en snabbis och horst i slutet.Nu skall jag strax äta och sedan måste jag bara vila...har så in i h*****lvete ont i kroppen och yrsel.Ha det!

**************************************************
**


MUMSIGT!!!



Ha en bra dag,kram


Av Linda - 19 maj 2008 07:26


Hej alla!

Sol MEN -1 grad kallt idag...burr! Här kommer en återberättelse från igår.

Det var en svinkall morgon...vinter...burr! Gick ner till klubben vid kl 7.Fixade all kaffe och kaffebröd,bröd och ost odyl.Lars kom strax efter mig...körde en ruta...satt fint.Började att banda in fältet till 2 st planer.Vi skulle gå vid 9,men det drog ut på tiden...det blev senare...så är det ibland.Jag frös om händerna som attan.Vi var  2st i lydnadsklass 3.Vi började med sittande i grupp 10 på båda,likaså i platsliggningen.Jag skulle först ut (asplövet har jag döpt mig själv *S*).Är det något moment som får känna på just nerver, så är det första,fritt följ som ger mycket poäng.Usch jag vill inte ens prata om det, men det blev 7,5p ....hon gick inte bra...satte sig snett varje gång...och då var det inte lätt i stegförflyttningen att få in henne snyggt,som hon annars kan sååå bra,så där sket det sig.Vp har jag alltid oxå haft problem med och även vida svängar.Sättande under gång gick bra..tror det blev en 8 (vet inte).Inkallning med ställande blev det för många steg och LL...tror det blev nått 8 el 8,5 (vet inte).Då var det dax för den för smädliga rutan dååå! Tyvärr blev det en vacker nolla..MEN...hon sprang mot rutan och in i den men på tok för långt ut på högerkanten och hamnade utanför, gick liiite in och vid läggandet var jag lite sen,så då hamnade hon utanför,men jag tror inte hon hade hamnat innanför ändå...spelar roll...men hon vet var rutan är...det är det viktigaste! inkallningen från rutan var bra iaf. Hopp apport gick med fast åt h*****lvete för mycket tugg...tyvärr! en 7:a tror jag. Metallapporten lite slarv men fint tempo... 9p tror jag.Vittringen sket sig Men hon letade fint och var på den 2ggr och där skulle dumhuvet till matte hjälpt henne då hade jag iaf fått en 5:a,nu blev det 0p,men hon vet iaf hur hon skall göra och vad det är fråga om..det är ju bra!Fjärren gjorde hon strålande..DÄR är jag mycket stolt en 9:a.Så jag hoppas jag kan styra mina nerver till höstens avslutning och kanske då sätta rutan och slippa nollor och kanske kanske bli uppflyttad.Vi blev 2:a har jag förstått eller tror för gisela gick bättre med Conrad...mycket kul för henne! Vi får veta resultaten på onsdag,då vi har prisutdelning.

En stund efteråt var det dax för rallylydnad.Vi var 3st startande.Jag kan säga att jag var sååå trött och stel i hela kroppen att jag liksom inte orka jobba med kontakten med Carmen hela banan,så jag tappade henne vid några tillfällen,men det bjuder jag på.....för vi kör rally-lydnad för skoj skull!

Till idag dååå!

Känner mig vääääldigt trött och mör,så Carmen och jag skall bara ta't lugnt några dagar med bara promenader eller lite agility.Kanske att jag till helgen börjar uppdatera 2:an inför utbytetävlingen mot HIK.

Jag skall iväg och handla hundmat till carmen.....ett måste.Ikväll har agility gänget avslutning kanske jag går ner..får se!

Ha en bra dag,kram!


Av Linda - 17 maj 2008 06:56


GOD MORGON ALLA!!!!




Grattis alla norrmän och Norge på er Nationsdag!






GRATTIS TILL MIN BRORSDOTTER MARTINA SOM IDAG FYLLER 19 ÅR!!







Idag regnar det här i Göteborg...bra på ett vis,för då kanske det har regnat ifrån sig tills i morgon,då vi har avslutning i lydnad på klubben.Har jag riktig "Röta",kanske det håller upp kl 16 i eftermiddag då vi är ett gäng som skall träna inför morgondagen,fast regnar det och även i morgon,så har man tränat momenten i regnrusk.




Idag går Göteborgsvarvet...första gången de får regn i Göteborgsvarvet historia.Det är rekord många anmälda...kul! Lycka till alla som skall deltaga!






Själv har jag en del att uträtta som jag ligger efter med och MÅSTE ta i tu med.Kommer inte in i morgon,för då är jag jättetrött...men håll tummarna för Carmen & mig i morgon för det kan vi behöva!

**************************************************
*****

KL 10,30

Hej hopp! Det blev en promenad på 1 timma + en sväng in på klubben.Där var det några från onsdagsgruppen med Lars (instruktör) som tränade inför morgondagen. Strax efter det kom folk från agilityn som skulle träna inför deras avslutning på måndag..så det blir full aktivetet på klubben idag + att vi i lite högra klasserna tränar kl 16.Jag har även handlat lite...både  till mig sjäv och lite till åt klubben,så jag vet att det räcker i mörn.För övrigt har jag en hel del att ta i tu med på hemma fronten...sedan hem till mamma vid 15-snåret.Ha det!

Ha en bra dag,kram!







Grattis Norge!!!



Av Linda - 16 maj 2008 06:22


GOD MÖRNING ALLA!!!

Skall iväg till sjukgymnasten kommer in senare!!

**************************************************
***

KL 12,10

Det gick bra i dag hos sjukgymnasten,fast slö var jag men det är alla gånger vädret som känns lite åskigt på något sätt...då blir jag sömnig och slö..hmmf! När jag kom hem bytte jag om och tog med carmen,så gick vi för att hämta rex som behöver tagga ner lite...han är lite mer orolig nu än i går,men tiken luktar säkert ännu godare nu....men han har lugnat sig nu iaf.Jag skall lämna honom kl 16.Jag fick en god rabarberpaj som nilla har bakat...halva har jag redan slukat...resten skall mamma ha. Nu skall jag börja göra en köttgryta med allt möjligt i som jag skall ha i mörn....för i morgon står en hel del på programmet....bra att ha färdig mat att värma.Ha det!


Ha en fin dag,kram!










Av Linda - 15 maj 2008 06:59


GOD MORGON ALLA!!!

Idag är det mulet här i Götet...det får gärna regna av sig om det nu måste,så det blir fint på söndag *S*,för då har vi kursavslutning på klubben.Jag & carmen skall gå 2 st avslutningar först kl 9 lydnadsklass 3 och kl 11,30 rally-lydnad.Det gäller att träna här,fast i morgon skall hon få en vilodag.Idag och är det lydnadsträning.

Igår kväll på rally-lydnadskursen,så var det kontaktövning utan att röra koppel och att använda ordet NEJ...jättesvårt när halva banan var köttbulle preparerad *L*.Vi skulle sätta kopplet runt midjan och första hindret med köttbulletallrik var långhopp,sedan 4 st koner där stod köttbullar vid varje,som vi skulle passera...märk väl UTAN TA I KOPPEL OCH ANVÄNDA ORDET NEJ..SKIT SVÅRT!...sedan runda masten som var fuuuullt med köttisar och efter det backa igenom en konpassage och slutet var ett agilityslalom där jag gick backåt och hunden framåt.Detta förstod jag redan i startan att det skulle skita sig med mitt matvrak till hund.Jag hade stora problem att ens komma igenom första konan *S*.Efter det så lottade vi hund till förare...jag fick lilla Dino som jag knappt märkte att jag hade och kunde knyta i mitt skärp *S* och Martina den stackarn fick mitt odjur som förde ett h*****vla liv bland köttisrana + att hon inte van att gå med någon annan *S*.Carmen & Lukas blev otroligt stressade och skrek efter köttbullar,men lugnade ner sig i slutet,men jag hade defentivt sämre kontakt än var jag brukar...totalt kaos i huvudet *L*...här tänktes det myyyyyycket på köttisar.


Idag på morgonen skall jag till klubben och träna och fixa fikat till gittan lydnadskurs.

Till middag:ärtsoppa!

**************************************************
**********


KL 12,00

Hemma efter tillbringat morgon/förmiddag på klubben.Träningen gick så där....rutan är inte ren,men det SKALL den bli...träning ger färdighet! På lördag blir det litet gött gäng som vi har samlat ihop för en liten generalrepetition i lydnad inför avslutningen på söndag...behövs.Nu skall jag vila...har en sådan huvudvärk och sedan i eftermiddag skall köpa in lite på fyllning till klubben.Ha det!

**************************************************
************



Kl 14,00

Har nu varit och handlat lite små saker till klubben som de skall ha på söndag som mjölk,smör,lite ost,en krans och lite muffins.Skall strax ta en sväng med min ängel.Ha det!

Ha en bra dag,kram!

Av Linda - 14 maj 2008 07:00


GOD MORGON ALLA!!!

Solen skiner från en klarblå himmel..MEN det var en kall morgonen..bara 4 grader och frosten lämnar ännu inte våra nätter.Jag frös faktiskt om händerna när vi gick morgon rundan...burrr!

Igår kväll på lydnadskursen kan jag inte säga att det gick så bra....att jag ALDRIG LÄR MIG....vi skulle köra elit-2:ans moment en och en medans alla tittade,sådant blir jag alltid darrig av,men otroligt nyttigt FÖR MIG *S*.Carmen hittade rutan,men gick in vid sidan som hon ALDRIG gör annars och inkallning med ställande/läggande strulade jag totalt till det..blackout...bra övning för mig inför söndagen..."suckar".Fritt följet gick väl bra,men i slutet slarvade både hon och jag.I fjärren så gjorde hon faktiskt fina ställande,men flyttade sig i läggandet,men det var mitt fel...kom på det senare...glömde visa handtecken..var så trött och hade ont...men så mycket flyttar hon sig inte annars på läggande,fast snyggt stående allt nått!

Idag skall jag träna på klubben...här behövs slipas på detaljer,så det sitter.

Ikväll är det rally-lydnadskurs...mycket nu!


Till middag stekt panerad flundra, potatis kroketter,hemmagjord sås och grönsallad.

************************************************
Träningen gick så där...det var bara rutan som inte satt i första...attans...men men fan den som ger sig.Gittan kom ner och var en BRA störning då jag körde vittring..gick bra förutom att hon tuggar för mycket,men vi har precis börjat att träna det denna termimen,så vi kämpar på.Nöjd för övrigt.Nilla kom ner till klubben,för att lämna rex till mig några timmar.Hon har en löptik hos sig som Rocky skall paras med och rex är alldeles till sig så han får vara här och tagga ner lite.Anki tittade oxå in en stund på klubben...kul att se henne.Nu skall jag vila ha det!



Rex & Carmen!

**************************************************
***


kl 13,30

Nu har jag tagit en kisserunda med vovvarna.Dessa två "krigar" om att gå i täten...så här gäller det se till att det inte dras i nått koppel.De är såå goa ihop.Ni lite fika.Ha det!



Ha en bra dag,kram!



Presentation

Omröstning

Gillar du hösten?
 Nej!
 Ja!
 Sådär!
 Bryr mig inte!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards