Alla inlägg under juli 2010

Av Linda - 10 juli 2010 04:34

      


GOD MORGON ALLA!!!

 

Igår ringde sköterskan från mammas avd upp mig,mamma var kritiskt dålig och läkare och övrig personal ger tyvärr dåliga odds för henne. Hon hade hostat blod på dagen och fått ett blödande magsår...trorligen av all medicin hon ätit. Hela hennes alläntillstånd är i botten och värden sjunker och blodtrycket var 70/45. Jag fixade snabbt skjuts upp och där låg hon...såå hjälplös och kämpade..en tredje gång. Fast nu är hon såååå svag och liten.Jag pratade med dem i morse..hon har sovit i natt iaf och hade ont sedan när de vände henne om.Läkaren tog mig åt sidan igår och förklarade att mamma är så medtagen och gått genom så mycket att risken att hon klara detta är inte så stor,fast det kunde man själv förstå....en kropp som är 80 år och sliten orkar inte hur mycket som helst. Som hon har kämat och gör..ÄNNU! Fast nu vill jag att hon släpper taget....jag vill inte att skall ligga så och lida...det är fruktansvärt! Att bli liggandes så vet jag var mammas värsta mardröm,efs mormor blev det...SNÄLLA MAMMA SLÄPP....GÅ TILL PAPPA!!

  

  

 

Det skönt med goda vänner som ställer upp för mig...vännerna Säve körde mig igår och gittan hämtande...fast jag klarade bara se henne 2 timmar...det gjorde så ont att jag skakade och grät...sköterskorna kom med saft och tog ut mig lite och tjötade på mig att gå hem och vila....brorsan kom 1 timma efter mig.Jag har väääldigt svårt att delta i s.k sista andetaget..det klarar jag inte...inte heller att se döda människor. Jag & mamma tittade inte på pappa när han gick bort,men vi var utanför.Gittan skall passa Carmen på klubben idag,då hon har kurs mellan 10-15,så slipper hon vara ensam. Då kan jag i lugn och ro vara hos mamma flera timmar.Köper lite käk i cafe att äta.

 

Ha det!

 

 

Av Linda - 9 juli 2010 04:46

     GOD MORGON ALLA!!!!

 

 

Idag skall jag till mamma på förmiddagen con ev om jag ser en Nordea bank på torget där bussarna stannar,så lir det besök dit annars tar det på måndag.Jag har haft väldigt ont på efter natten i min sträckning. Det kommer att ta tid....jobbigt.Mamma hade sin rätt så bra dag igår,så vi får se hur den är idag.Nya infektionsprover togs igår oxå,så det skall bli intressant att höra vad de ligger på nu,sist 62. Jag åker med bussen som går kl 9,50. I morgon skall jag sköta fiket på klubben från morgon till kl 15. Gittan har en klickerkurs...det skall bli kul!

 

Ha det!

 

    

 

 

Av Linda - 8 juli 2010 04:48

GOD MORGON ALLA!!

 

Jag har för en veckan antg sträckt mig,när jag snubblade i skogen på en rot. Jag har väldigt ont i slutet av högra skinkan ungefär i vecket där. En streckning kan ta sin lilla tid,det vet jag men det gör så för benat ont och hindrar mig mycket. Jag kör ZON, panodil och värmedyna....värmedynan är bäst,då släpper allt....typiskt muskelsträckning symtom.Den både sitter och ligger jag på nu,för annars gör det ont att sitta. Det skall väl ge sig...det oxå! Mamma svarade på mobilen på hela förmiddagen igår..inte förrän kl 12,30. Jag pratade med sköterskan,mamma var väldigt trött och medtagen igår. Ortepeden skall vänta med något ingrepp tills mamma blivit starkare,då blir det kortisonsprutor i höfterna.Men vi får se om hon tar sig.Jag skall till henne i morgon med lite bananer förstås.

 

 

Ha det!

Av Linda - 7 juli 2010 04:47

GOD MORGON ALLA!!!

 

Idag sänder jag mina tankar extra starka till himlen, där min pappa är, som skulle blivit 81 år idag om han fått levat.Puss på dig,jag tänker på dig varje stund!

 

       

 

Jag var hos mamma igår.Hon har det kämpigt. När jag kom var hon på IVA och satte in en s.k blodkatet...en kran med en slang som går ner till en artär vid hjärtat. De kan inte sticka mamma mer nu,hon är så sönderstucken och hon har inga vener kvar,så nu är det bara att öppna på kranen vid provtagning *L*,det är ju bra. Infektionen har gått ner till 62,men hon är väldigt medtagen och den metala hälsan är på nedgång och hon är ofta "grötig" i huvudet. Fast när jag var där var hon klar,fast hemskt trött efter ingreppet på IVA. Hon tyckte det gjorde väldigt ont.Jag fick i henne 2 bananer iaf. Infektionskonsulten från Göteborg hade sagt att mamma måste forsätta med antibiotikasprutor minst 2v till och sedan tabletter,så vi får iaf räkna med minst 3v till på sjukhus...ja säkert mer för ortepeden ska säga sitt oxå. Han har en del att gå igenom med henne..stackarn! Nu skall jag till henne på fredag igen.

 

 

Ha det gått!

 

    

Av Linda - 6 juli 2010 04:53

GOD MORGON ALLA!!!

 

Idag skall jag besöka mamma. Hon har kommit in på allmän sal igen.Igår var inte bra. Hon sov nästan hela dagen,så man nådde henne inte på mobilen. Hon var VÄLDIGT snurrig och hade svårt att fokucera sig på vad man sa och förstå. Det kan var olika från dag till dag. Det skall bli intressant att höra var infektionsprovet ligger på nu oxå,de tog ett nytt nytt igår. Infektionskonsulten kommer idag oxå och tittar på henne,då får vi oxå veta fortsatt behandling.Ortipeden har oxå hand om henne,så vi får se vad som händer där. De satte in en blodkatet med slang ner i hjärtat i går,för det går inte att sticka mamma mer,väldigt svårt,nu tar de proverna direkt därifrån.Det är ju bra.Det hemskt att hon skall ligga så här..usch! Jag tar med mig bananer till henne idag,det gillar hon.

  

 

Ha det gott!

 

      

Av Linda - 5 juli 2010 04:56

GOD MORGON ALLA!!!

 

Jag tror inte mamma kommer upp på sina fötter något mer. Kanske inte sitter heller mer heller. Hon får väldigt ont då. Hon är helt klart sängliggande kolli just nu och mycket har gått till huvudet oxå...tyvärr! Det skär i hjärtat att se detta och höra henne prata. Hon pratar liksom som en som har afasi....får inte fram ibland det hon vill säga och glömmer. Jag har sorg i hjärtat om det blir så här.Det händer inte så mycket just nu mer än att vårda med antibiotika + smärtstillande. Vi får se vad somm händer i veckan. Nya prov tas i kväll,då kan jag få reda på dem i orgon då jag skall dit.

  

 

I går var jag & gittan på Kvibergs marknad och gjorde lite fynd. Det var mycket trevligt...mycket att kolla på.Jag köpte 3 st paket påslakan + 3 kuddvar  i flanell för 100:-...billigt och bra. En kam 3 kr och 1 paket med 4 laddbara batteri för 50:-.jättebra! Vi fikade oxå med gött bakelse till...en trevlig dag! Idag blir det en promenix med carmen och tvätt.

 

Ha det!

 

      

Av Linda - 4 juli 2010 04:54

GOD MORGON ALLA!!!

 

Herregud alltså! Jag trodde jag skulle flyta bort i natt. Jag svettades och det var så varmt och klibbigt...usch! Ändå hade jag öppet. Nu på morgonen är det svalt och gött, Jag vädrar ut och släpper in nytt gott syre *L*.

 

  

 

Idag tänker jag ta en promenad,för jag känner att min rygg behäver det och även mitt ben. Få se vart det bär hänn. Mamma ringde i går ca 16,30 och var så där konstig i pratet igen. Jag pratade med sköterskan att de skall vara observanta för så betedde hon sig när infektionen slog till varje gång. Hon har ingen feber men den kan komma strax efter.Vi får se vad de säger idag. Brorsan skall dit idag och på tisdag.

 

Ha det!

      

Av Linda - 3 juli 2010 04:51

GOD MORGON ALLA!!!

 

Vaknade i morse till årets varmaste morgon....20 grader,så det kommer bli ännu hetare idag. Det var bra varmt igår...29 grader i skuggan.Det var rätt segt och klibbigt på bussen till mamma,sen trodde jag aldrig skulle komma hem,det kokade i centrum.Idag skall det bli upp till 30 t.o.m över..phu! Det är gött,men lite för mycket,men jag gillar det och gnyr inte.

 

 

Igår mådde mamma inte så bra.Hon sov hela tiden jag var där (1,5 timme). Hon är väldigt medtagen och har ont. Ronden var där när jag var där och allt går åt rätt håll proverna visa bra,ingen feber,men detta kommer att ta tid...JA..säkert  minst 2 veckor innan hon kommer på benen kanske mer,då kan man kanske börja prata möte igen med bistånddömare (i semestertider). Jag skall till henne på tisdag igen. Då kommer det inte vara så varmt. Idag skall jag på morgonen till klubben och träffa gittan. Vi skall köra lite lätt agility. Lite aktevering,mycket vatten är viktigt!

 

Ha det gott!

        

Presentation

Omröstning

Gillar du hösten?
 Nej!
 Ja!
 Sådär!
 Bryr mig inte!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards